home sweet home

Hej! Nu är jag hemma igen från min lilla tripp till vårt kära grannland. Bodde i små lägenheter som man kan hyra i det hyreshusområdet där Krutgumman, alias min pappas moster, bor. Roligt var det, och jag träffade mina sysslingar Sofie, Anna och Daniel och så Emma och Jens. Körde väl hemifrån vid halv fem på torsdagen och var framme runt elvatiden på kvällen, gissa om jag var trött då?! Så in och packa upp/göra iordning och sen sooova... Sen på fredagen hade man ju lite sovmorgon, kanske till nio eller nåt;) och om jag inte gick upp då skulle jag inte få någon frukost:( Såå, det var bara att pallra sig upp, duscha och klä på sig och sen vandra över till Ingers lägenhet. Rundstykker+ Italiensk sallad= Mums!
Sen vid tretiden så hade Sofie slutat skolan så då kom hon över och sen vid femtiden så tog vi bussen hem till henne. Träffade Anna där och sen kom deras mamma också hem. Åt lite mat och så, sen beställde vi biljetter till HSM3 vid nio, men innan vi åkte till bion så såg vi på danska Talang 2008, där världens sötaste lilla tjej deltog.

                  "Maya"
HSM3 var riktigt bra, och rolig med för den delen, men jag tror nog att de har lagt ner liiite mer jobb på den här filmen än på de tidigare, ja, vissa scener var helt fantastiska! Men sen så åkte man hem och sov igen och sen på lördagen så åkte jag och farmor in till stan där vi också mötte upp Allan och så gick vi på stan ett tag. Köpte typ bara lite pärlor och två små stafflier på Tiger (typ vårat Bubbeltian). Sen så åkte vi hem till Inger igen och då var Sofie där. Vi var ett tag och sen skulle hon hem. Gick och la mig och läste lite medan det mörknade utanför. Vid åttatiden åkte jag och pappa hem till Sofie igen för pappa och hans kusin skulle se boxningen. Dansken vann ju då, Kessler:)  Åkte hem efter boxningen som tog slut efter knock-out efter tio minuters action. Mkt slapp söndag sen, gjorde nästan ingenting, var bara trött (vintertiden) men sen vid tre ungefär åkte vi hem till Emma och Jens och var där. Såg Andra Avenyn på kvällen och sen sova. På måndagen blev det stress i stan, hittade ett par skor:) Lämnade Silkeborg vid halv tolv och kom hem nu vid åtta ungefär. Men, nu måste jag gå och lägga mig, ska hinna med mkt imorgon, bla. skriva klart en muntlig presentation om Persefone, dödsrikets gudinna. Kulkul,,,. Kanske blir det en sväng till Unni också, får se:)
Ciaociao♥

Ps. Mvg på naturkunskapsprovet! 51/52:D :D :D

ruBrik

Hej! Usch på mig, jag har inte bloggat på snart två veckor. Känner mig ganska kass. Men jag antar att det blir så när det är så mycket att göra som det vart nu med läxor, prov och inlämningsuppgifter. Kommer nu också på att jag kanske borde öva på engelska glosor... Hmm? Får se när jag hinner det. Måste packa till gympan och till Danmark. Imorgon är det ishallen först, sen naturkunskap när vi förhoppningsvis ska få reda på proven och sen engelska med de jäkla glosorna. Mat, mentorstid och sen slutar jag. Då kommer pappi och hämtar mig och sen på eftermiddan så bär det av till Dinamarca :) :) :) Men, men, det känns rätt menigslöst att blogga om allt som hänt så jag bloggar väl igen när jag kommer hem från sysslingarna. Tills dess ska jag bara ha det underbart, hos mina sysslingar+ att jag får vara ensam med pappa dvs. utan filiph eller mamma. Lite kvalitetstid med föräldrarna är ju aldrig fel:) Nej, nu ska jag gå och fortsätta att packa, ingen sovmorgon imorgon ju:( Jag tycker faktiskt att man borde ha mer än en sovmorgon i veckan, menmen så är det. Kram på er!

stressigt värre

Ja, precis som rubriken menar så har det varit en jättestressig vecka, men jag ska se om jag kan skriva lite på lunchen imorgon, då ska jag berätta allt om vad som hänt;) Måste nämnligen plugga och skriva klart ett arbete i historia om gladiatorer, skulle bara hämta ut lite fakta om Spartacus.
Tjingeling!

sjunde oktober

Hej! Usch, jag mår inte alls bra. Näsan rinner, halsen gör ont och huvudet är det inte mkt bättre med. Jag vet inte varför förkylningen kommit tillbaka, men men. Jag antar att man får se det positiva, vart nu det har gått och gömt sig... Aja, väldigt slapp dag idag. Först sovmorgon sen matte med vikarie, rätt drygt. Efter det mat och sedan estetisk verksamhet (svartvitt foto). Framkallade idag, fast vissa foton är lite suddiga. Sedan bussen hem, höll på att somna och sen när jag kom hem tog jag lite glass och kaffe. Glass för halsen och kaffe för att piggna till. Ska snart börja med mitt historiaarbete som ska in på måndag... Lycka till, Elin säger jag bara. Annars har väl veckan börjat sådär. Samhällskunskapen igår var ju rena mardrömmen, Lisa är rent ut sagt den sämsta läraren jag nånsin haft. Seriöst, vi lär oss ingenting! Men utöver detta lilla misstag (samhällskunskapslektionen) så var måndagen ok, även om helgen såklart var bättre! Lördagen tillbringades hos Emma i Mönsterås. Vi gick på marknaden och så bakade vi kanelbullar. Jag köpte bland annat lite godis (A), såna där små smällare (till Filiph) och en scarf i rosa och orange. Jättekul hade vi, ända tills pappa hämtade mig. Han hade varit och jagat och skjutit ett rådjur så jag satt där i bilen och äcklades av dess närvaro där bak i bagagen. Så sen bråttom hem och göra sig iordning inför kvällen, skulle till Cassandra på tjejkväll. Det blev jätteroligt, även fast att jag knappt kände någon. Vi sjöng singstar och åt mat, skrattade! Jodå det blev lyckat. Mamma hämtade mig sen framåt midnatt. Sen på söndagen var det bara jag och pappa hemma så jag tog vara på tillfället och det blev en pluggdag. Satt vid vardagsrumsbordet med tända ljus, lite godis och så instrumental musik i bakgrunden. Jättemysigt! Nu ska jag väl som sagt gå och påbörja mitt historiaarbete, tvätta lite också kanske. Sen ikväll så ska pappa ringa sina kusiner i Danmark, han ska nämnligen troligtvis dit och jaga på höstlovet så då ska jag prata med Anna om jag också kan komma ner. Skulle vara riktigt roligt. Nej men nu så blir det nog plugg. Ciao♥

Måndag:
Skola
Tisdag: Sluta tidigt, plugg
Onsdag: Ingen matte, hem och plugga, typ
Torsdag: Simhallen, engelska glosor(57+50) , staden eller Unni?
Fredag: Skola, staggkören, Camilla?
Lördag: Typ städa lite, historiaarbete+ plugg på naturkunskap och matte
Söndag: Typ samma som på lördag, lååång höstpromenix i det förhoppningsvis vackra höstvädret!

  

moensterraos marrken

Hej:D
Har vart en rätt slapp dag idag, tittade på lavar på naturkunskapen och sen på svenska gjorde vi inte heller mkt, gick typ igenom lite om antiken. Sen blev det mat, inte världens bästa kanske men ok. Hade satt oss vid ett bord men sen kommer det några och bara, det är faktiskt reserverat här. blabla, men vi fick gå och försöka leta upp ett annat bord i den överfulla matsalen:/ Sen blev det spanska och man skulle typ intervjua en om sitt bröllop, jag intervjuade Camilla, och hon hade ju una boda muy special. Typ stickad, orange klänning, äppelkorg istället för brudbukett och hon skulle gifta sig under kastanjen på skolgården, haha. Men jag antar att vi kan skylla på att vi var trötta. Sen var det sista lektionen, historia, kan ju säga att det blev ju inte särskilt mycket gjort på den lektionen heller. Satt typ och flamsade tillsammans med Unni, Emma, Vera... (rebecka, jacob och agnes avr också i klassrummet). Emma målade ögonlocken med rosa vattenfärg och sedan gick det inte bort. Anna visste inte inte om hon skulle skratta eller gråta, hon såg helt förstörd ut! Hon hade iallafall ett inte särskilt givande samtal med Rebecka och Jakob om vad som tillhör den offentliga eller personliga sfären. Rebecka bara, vad är sfär?! Tja, man kan väl säga att det gick inte särskilt bra... Stack till stan sen efter skolan, Unni och jag. Ringde sjuklingen Emilie och vi köpte med oss fika och gick hem till henne. Stannade där och snackade skit och fikade till cirkus klockan halv fem då vi tog bussen hem till denna gudsförgätna håla igen. Sen när jag kom hem blev det inte mycket gjort, lagade mat och lite sånt. Ganska chill... Aja, ska snart se slutet på Idol, men jag tänkte att jag skulle blogga först så att jag kan gå och lägga mig direkt sen. Ska ju tidigt upp imorron, vid typ halv sju om jag vill hinna göra mig i ordning. Ska nämnligen till Emma och gå på Mönsterås marknad och sen ska vi baka kanelbullar, för imorron är det ju Kanelbullens dag! Sen på kvällen ska jag hem till Cassandra, tjejkväll med hennes kompisar, får se hur det blir, men det blir nog kul:)

Ha en bra Kanelbullens dag, Ciao♥

RSS 2.0